fredag 10 oktober 2008

SD stoppade i Malmö

Förra lördagen stoppades sverigedemokraternas torgmöte i Malmö. Det var 300 personer som under lördagen använde sin grundlagskyddade rättighet att demonstrera och visade sitt missnöje mot sd.
Med slagord som ”Inga nazister på våra gator” visselpipor och burop överröstades sd:s talare på gågatan mellan Gustav Adolfs torg och Stortorget. Det var ett tydligt budskap som nådde sd, ”ni är inte välkommna att sprida er rasistiska högerpolitik på Malmös gator”. Sverigedemokraternas möte skulle ha handlat om vad de kallar ”svenskfientlighet” och ”svenskhat”, samma retorik som de nazistiska organisationerna alltså. Med budskapen ”vad ska vi göra - stoppa rasismen” dånade den väldiga folkmassans talkörer så det ekade genom Malmös gator. Det var tydligt att majoriteten inte vill ha sd där. Medan flera hundra arga Malmöbor demonstrerade mot dem kunde sd:s stöd räknas på ena handen. Det är otroligt viktigt att genomföra liknande manifestationer så fort rasisterna dyker upp. Det är viktigt ur flera synvinklar. Dels för att det visar på motståndet mot sd:s rasistiska högerpolitik, dels för att det gör det svårare för sd att etablera sig, men framförallt för att det ger ett självförtroende åt den antirasistiska rörelsen och försvårar för etablerade partier att ta efter deras politik. Kristofer Lundberg från Rättvisepartiet Socialisterna i Göteborg deltog sedan i SVT Debatt 9/10 kl 22.00 om protesten i Malmö och visade på behovet av att stoppa sverigdemokraternas torgmöten.

RS Malmö

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är grundlagsskyddat att demonstrera, men det är ett brott att störa en allmän sammankomst på det sättet terroristerna gjorde. Vänsterterroristerna har en hel del att lära om demokrati...

Anonym sa...

Jag tycker att det är lustigt att "Demokrat" i ena stunden försöker förklara en juridisk definition och i nästa felaktigt kalla motdemonstranterna för terrorister.

Högerterroristerna har en hel del att lära om rätt mycket...

Blogo sa...

.."Det är otroligt viktigt att genomföra liknande manifestationer så fort rasisterna dyker upp. Det är viktigt ur flera synvinklar. Dels för att ......, dels för att ...., men framförallt för att det ger ett självförtroende åt den antirasistiska rörelsen ..........."

Syftet är alltså att skapa självförtroende. Så självupptaget och egocentrisk man kan vara.

Sen vill jag påstå att Kristofer Lundberg inte alls "visade" behovet av att stoppa sverigdemokraternas torgmöten. Han sa att han tyckte att man borde agera som man gör ;) Det är stor skillnad mellan att uttrycka sin uppfattning och att påvisa ett behov av något.